BLOGOLUNK

Flúgos Futam, avagy ki nyeri a 2018-as választást?

Azt hiszed, nehéz kérdés? Nem az. A helyzet mai állása szerint a válasz egyértelmű. Az is tuti, hogy a jövő évi választásnak – hála az ellenzéki pártok önző és minősíthetetlen működésének – egy nagy vesztese lesz: a VÁLASZTÓ!


Vérszomjas, pesszimista és türelmetlen vagyok!

Az ember mindig új dolgokat tanul. Én például rengeteg új dolgot megtudtam magamról, mióta a Facebook a kommunikációs csatornáim közé tartozik. Azt, hogy a kormánypárti szavazók minek minősítik az embert, ha az ő gondolataikkal ellentétes véleményt merek megfogalmazni, már megszoktam. Ezek többnyire egy három feles utáni kocsmai anyázás színvonalán vannak, ezekre nincs válasz, mert az észérvek hatástalanok. Amire viszont csodálkozva húzom fel a szemöldököm, az az ellenzéki oldal tagjainak egy-egy megnyilvánulása.


Ha leírom az igazat, gyűlölködő vagyok?

A tények makacs dolgok. Lehet őket szépíteni, de felesleges, mert hazugság. Amikor az ember például egy csúnya kisbabát lát (aki ettől még a szüleinek a legszebb, és mint tudjuk, a szépség egyébként sem minden), ritkán szokta azt mondani a szülőknek, hogy milyen gyönyörű ez a gyerek. Inkább más jelzőket használ: milyen aranyos, milyen édes, kedves, tündéri stb. És ez mind igaz is lehet.


Orbán olyan, mint egy analóg telefon a digitális korban

Ha azt kérdezik tőlem, hogy feminista vagyok-e, mindig azt felelem, hogy a szó hagyományos értelmében igen, azaz fontosnak tartom a nemek közötti egyenlőséget, az azonos poszton azonos fizetést, a biológiai nemektől függetlenített, egyforma elbírálást, és elítélem azokat a férfiakat, akik testi erejüket kihasználva megütnek és félelemben tartanak egy nőt. Zéró toleranciát hirdetek a nemi erőszakkal szemben, és baromságnak tartom azt, hogy ha ez mégis megesik, az áldozatot hibáztassuk, mert olyan topot viselt, ami többet mutatott, mint egy apáca öltözéke.


Akik ma a törvényeket hozzák, birkák, buták, közönséges bűnözők, hazaárulók

A hőmérő higanyszála a napon elérte az ötven fokot. Feljebb nem megy, mert már nincs több hely. Az ember agya csendben megfő, a gondolatok is csak poroszkálnak. Mindenkit a hőguta kerülget. A humor azonban örök, így ennek megfelelően megjelent a neten egy új magyar szólás: Olyan meleg van, hogy Orbán éjjelre leveszi a golyóálló mellényt.


Mennyi bőr van még a képeteken?

Dög meleg van, így egy hűvös szobában a gépem előtt ülök. Olvasom a híreket, a kommenteket, és a levegő egyre forróbb körülöttem. Mert ennyi pofátlan hazugságot, aljasságot már nehéz elviselni. Napok óta zeng a média a Fidesz “jótékony, figyelmes” döntésétől, melyben álszent pofával Rétvári arról tájékoztat, hogy az iskolakezdés megkönnyítésére augusztusban dupla családi pótlékot fizetnek. A szülők már épp megkönnyebbülnének, amikor kiderül az is, amit nem mondtak: szeptemberben viszont egy forintot se kapsz!

 


“Libsibolsi büdös ribanc” vs. félművelt sunyi parasztok

Amikor már végképp kezded elveszíteni a reményt, és a mindennapi hozzászólásokat látva azt gondolod, hogy a civilizációnak vége, a kultúra az enyészeté, és lehetetlenné vált minden érveken alapuló, másikat tisztelő vita, hirtelen történik valami. A primitív, agresszív, maximum 30 szóból álló szókinccsel rendelkező tömegből fénylő csillagként kezdenek kiemelkedni az eddig háttérbe szorított, intelligens emberek.


Ennyi gyűlölet egy fiatal nőben még balliberális változatban is ritkán gyűlik össze…

Ma délelőtt egy üzenet várt a Facebookon. Olyan üzenet, amely elgondolkodtatott. Egy kritika, amely kulturált hangnemben (és ez bizony manapság megbecsülendő!) mutat rá, mit érez meg egy-egy írásomban az olvasó. OLVASÓ, nagybetűkkel, aki nemcsak a képet és a címet nézve kommentel- mint oly sokan – hanem veszi a fáradtságot, rákattint a tartalomra és végigolvassa. Ez a beszélgetés feldobta a napomat, és új erőt adott. Még van remény! Köszönöm, Tamás!


“Meztelen” politikusok hálójában – te még nem unod?

Schiffer András nemrégiben interjút adott a Heti Válasznak. Noha sok igazság volt abban, amit mondott, egy dologgal mindenképpen vitába szállnék.  Amíg tehát nincs ellenzéki párt, amely elismeri, hogy 2010 óta az ország és a világ állapotát illetően Orbánnak ugyan messze nem mindig, de többször is jól működött a szimata, nem lesz kormányváltás – mondta Schiffer.


A Fidesz keményen küzd a pénzmosás ellen, ha nem a saját pénzéről van szó

Eljött az idő, hogy újonnan bejegyzett kis pártunknak bankszámlát nyissunk. Hosszas válogatás után – számlavezetési paraméterek, elérhetőség, bizalom stb. – a Raiffeisen Bankot választottuk.  Az előzetes egyeztetés során ezt a levelet kaptuk:


Az ország legnépszerűbb gyógyszere a Leszarom tabletta – te is ezt szeded?

Néhány embernél eljön az a pillanat, látva a magyarországi viszonyokat, a Fidesz működését, az ellenzéki pártok töketlenkedését és a civilek megosztottságát, amikor megunva ezt a rendszert, saját pártot alapít. Egy normális országban ugyan ilyesmi soha nem jutott volna eszébe, sőt, ha valaki néhány éve azt mondta volna neki, hogy párttaggá válik, harsányan röhögött volna 3 napig. Most már nem röhög. Dühös és tenni akar! Tenni akar valamit a jelen helyzet ellen, mert tudja,  ha ez a rendszer 2018-ban is a nyakunkon marad, soha többet nem tudunk belőle kilépni, és Orbántól majd csak akkor szabadul meg az ország, ha a temetésére harangoznak. A rothadást okozó hagyatékától azonban akkor sem.


Egy zavart elme forradalma

Aki nyitott szemmel jár, annak egy ideje már nincs kétsége afelől, hogy az Orbán és Nyaloncai Kft. hosszú évtizedekre tervezi magyarországi uralkodását. 2002-ben a vezér nagyon megzakkant, amikor elvesztette 100%-osan tutira vett győzelmét, és 8 évig nem tudott hozzáférni a hatalomhoz. Meg is tett mindent annak érdekében, hogy bármi áron újra felkapaszkodjon a hajóra, és ismét megkaparintsa a kapitányi beosztást.


Nostradamus magyar útikönyve

A leírás a képzelet szüleménye, mindennemű hasonlóság a valósággal csupán a véletlen műve (vagy a jóstehetségé)…

Útikönyv turistáknak – Kiadási év: 2030

  • Az ország neve: Magyar Focialista Királyság
  • Államformája: királyság
  • Területe: 93.000 km2 (az ország uralkodója ezt vitatja)
  • Lakosainak száma: 3 millió fő (8 millió ember külföldre távozott a nagy koronázás előtt, így letelepedési kötvénnyel és baráti országok lakosainak áttelepítésével próbálták növelni a lakosság számát).

“Kezed-lábad eltöröm, te faszfej…”

Múlt hét pénteken, úgy estefelé két eseményre várták az érdeklődőket. Az egyik egy drága, giccses, mintegy 3,5 milliárd forintba kerülő megnyitó volt (hiszen cirkusz kell a népnek), a másik egy néhány fős, ám annál elszántabb csapat, azaz a Ligetvédők egyszerű rendezvénye. Ugye, mondanom se kell, melyiken voltak többen?


Nagy a Fidesz állatkertje….

A hülyeség határtalan. Úgy is mondhatnánk, nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy túl alacsony a kerítés! Éppen ezért, ha úgy érzed, meleg van és leesett a vérnyomásod, elég beleolvasnod az online sajtóba vagy a Facebook remek bejegyzéseibe. Garantált, hogy nem lesz szükséged gyógyszerre, mert egy perc alatt a plafonon leszel.


Melyik harc lesz a végső?

Egyre több jel mutat arra, hogy Orbán valami aljas húzásra készül. Ahogy tőle megszokhattuk, nem szemtől szembe harcol, hanem féregként, alattomos módon. Kiválóan használja fel az emberek ősi ösztönét, a félelmet és gyűlöletet, s aki egy ösztönlény szintjén mozog, az nem gondolkodik el azon, vajon mennyi lehet ebből az igazság.


Viktorunk megtalálta igazi hivatását

Micsoda megkönnyebbülés, a mi Viktorunk megtalálta igazi hivatását. De az is lehet, hogy csak készül a 2018 utáni időkre. Ahogy elnéztük szakszerű gazoló mozdulatait, örömmel konstatáltuk, hogy igazi közmunkás válhat belőle, s napi 8 órányi munkával hazavihet bruttóban akár 81.530,- Ft-ot is havonta, feltéve, hogy jóban van a munkavezetővel, a polgármesterrel és nem mond csúnyát a kormányról. Ráadásul végre elmondhatná magáról, hogy megdolgozott a pénzéért.


Kit utáljunk ma?

A Fidesz gyűlölködésért felelős miniszterelnöki megbízottjának sok dolga van. Csapatával naponta ötletbörzét tartanak, hogy mi jöhetne még szóba, és kik azok, akiket plakátokra lehet rakni és szarvakkal ábrázolni, mint az ország legfőbb ellenségeit.


Soros gyerek megvágta…

Volt egy török, Mehemed… Dehogy Mehemed, hülyeségeket beszélek, Recep Tayyip Erdoğan. Ő a magyar “MINI szterelnök”  új szerelme, példaképe, bálványozott ikonja. Aki láthatta a róluk készült fotókat, könnyes szemmel konstatálhatta,


“Elrettentő” büntetés várhat a két garázdára

Néhány napja nagy port vert fel, hogy két – magát egy nagy és erős ország állampolgárának tartó  – férfi belekötött a metrón egy hölgybe, s a segítségére siető férfit úgy megverték a Határ úti metrómegállóban, hogy az kórházba került. Mivel a buli ilyen jól sikerült, és fényes győzelmet arattak, adrenalinnal töltve tovább indultak, hogy folytassák a mókát.


Magyarország kómában van

Szép nyári délután volt, a nap melegen sütött, amikor Magyarország békésen sétálgatott az utcán. Miközben azon elmélkedett, hogy ő milyen büszke és erős, egy hatalmas ütést érzett, majd elsötétült előtte a világ. Váratlanul elgázolta egy – a forgalommal szemben közlekedő, KRESZ szabályait semmibe vevő, vadul száguldozó – narancs szállító kamion. A sofőr, aki az eset után semmilyen megbánást nem tanúsított, azt mondta, orosz és török földönkívüliek parancsolták neki, hogy mindenkin gázoljon keresztül, aki vele szembe megy. Erről papírja is van – mondta -, de a hatóság emberei csak egy grazi kezelőintézet zárójelentését találták nála.


A béka segge alatt

Eljön az idő, amikor az embernek már nincs kedve írni. Mert már leírta százszor, hogy mi a gond, de a szavak ebben az országban süket fülekre találnak. Mindenki ássa tovább a saját gödrét, és egyre mélyebbre kerül. Ugyanakkor minél mélyebbre kerül, annál kevesebb esélye van arra, hogy lássa és érdekelje, mi történik a mellette lévő többi gödörben.


Gödörügyi konferencia, avagy gödörből gödörbe – rendszerváltás civil módra

A feladat adott: gödröt kell ásni! Gödröt ásni egyszerű, kell hozzá egy ásó, föld és egy ember, aki ásni kezd…. Ám ne becsüljük le a gödör ásás tudományát. Nem szabad csak úgy nekilátni, hiszen egy ilyen dolog komoly előkészületeket igényel…


Magam előtt látlak benneteket, ahogy piálás közben hangosan röhögtök a népen

Bárhova nézek, csak a káosz, az aljasság és butaság jeleit látom. Ezt tudja felmutatni ez a remek kormány, amelyiknek az egyetlen stratégiája és jelszava: Folytatjuk! Mit? A lopást? A szabadrablást? A rokonok, haverok bankszámláinak megtömését? Az ország pénzének pofátlan ellopását? Az uszító kormánypropagandát?


Orbán néhány órányi kapálástól vagy útépítéstől holtan esne össze!

Mindig ingerült leszek, amikor Orbán valamilyen fórumon az országról nyilatkozik. Ahogy hallgatom, egyre biztosabb vagyok abban, hogy ha rajta múlna, nem lenne a házakban villany, csak petróleumlámpa, vezetékes víz helyett csak egy kút, és végleg eltörölné az internetet is.


Amilyen egy kormány, olyan az igazságszolgáltatása

Kézi vezérlésű rendőrség, ügyészség és bíróság. Olyan vezetőkkel, akik egy demokratikus országban elképzelhetetlenek lennének egy ilyen terület élén, de Orbánnak tökéletesek. Szolgalelkűek, megalkuvók, és eladják az anyjukat is Vitya egy mosolyáért.


Jön Orbán új népe, aki kormányon tartja élete végéig

Mindig is utáltam, ha valaki beleszólt a dolgaimba, pláne, ha semmi köze nem volt hozzá. Az én elveim szerint a szomszédban lakó fickó ne akarja megmondani, hogy nálunk ki legyen az úr a házban, és ne szóljon bele abba se, mire költjük a család pénzét.


Civilek, tűnés a tárgyalóteremből!

Igazságérzetünk alapvetően velünk született tulajdonságunk. Van, akiben épen marad, van, aki elnyomja magában. A bíróságokon már régóta nincs szerepe az igazságnak, hiszen mindent a jog szűrőjén keresztül néznek. Ezért olyan nagy a különbség a társadalom elvárásai és a jogerős bírói ítéletek között.

 


Mennyit ér egy állat kínhalála?

Mindig megdöbbenek, amikor állatkínzásról hallok. El nem tudom képzelni, milyen lehet annak az embernek született véglénynek a személyisége, aki képes egy ártatlan, kiszolgáltatott állatot megkínozni, és ebben élvezetet találni.


“Farkas Flóri csak egy a sok kidobandó lom közül” – nagytakarításra hívunk téged is!

Ráférne az országra egy össznépi szemétszedés. Egy nagytakarítás, ami leszedné a pókhálót a végtagokról, a többéves port a szemekről, és kihajítaná a kukába a rohadó, penészes narancsot. Évek óta elmaradásban vagyunk.


“Hol voltatok, fiatalok, amikor a kormány mindent lenyúlt?”

A Fidesz-kormány uralkodásának kezdete óta ingoványos talajon jár. Olyan területekbe nyúltak bele elvakult gőgjükben, amelyek más, demokratikus országokban az azonnali bukásukat jelentették volna. Ám ez Magyarország, és úgy tűnik, itt elég magasan van az emberek ingerküszöbe.


Új diagnózist állítottak fel: Orbán fél a nőktől

Régóta tudjuk, hogy a mi Viktorunk mentális állapotával komoly problémák vannak, most azonban egy új fóbiájára derült fény: Orbán valójában fél a nőktől.


Viktor, te már régóta egy üres mákgubóvá váltál

A pofátlan hazudozásnak és a köpönyegforgatásnak nincs határa. “Ruszkik haza!” – kiáltotta az ifjú Orbán 1989-ben, most pedig legjobb barátja “Igyiszjuda” Putyin!


“Menjetek békével, a rendezvény véget ért!” – Mi lenne, ha ezúttal nem így végződne a tüntetés?

Magyarország vezető “elitje” (azért röhej, hogy ezt tényleg elhiszik magukról) újrahasznosította a szájkosarat, és módosította a lehetséges felhasználói kört. Te kaptad meg, barátom!


“Csak a félelem marad! Évtizedekig, ha most nem cselekszünk!”

Valami nagyon rosszul működik bennem, talán orvoshoz kellene fordulnom. Ugyanis gyerekkorom óta képtelen vagyok szó (és tett) nélkül hagyni az olyan dolgokat, amelyeket igazságtalannak vélek.


Pszichés roncsok uralják 8 millió ember életét! Miért hagyod?

Írogatok. Kiírom magamból a véleményemet, a dühömet, a fájdalmamat, a vágyaimat. A Facebook segít ezt megosztani másokkal, már amikor jól működik.


Világos király kontra sötét paraszt – mondd, te kit választanál!

Ha egyedül vagyok, énekelgetek magamban. Olvasom a híreket, és arra eszmélek, hogy halkan dúdolgatom a KFT régi slágerét: “Bábu vagy, nem te lépsz, valaki irányít.


Dzsudzsák sírva fakadt a meccs végén… Mi is!

“A labdarúgás (angol eredetű szóval football, magyaros átírásban futball, közönségesen foci) labdajáték, amelyet a pályán két, egyenként 11 labdarúgóból álló csapat játszik egymás ellen.


Orbán rendszere leváltható!

Magyarország lakossága 1,5 millió fő. Néhány éve még 10 millió volt, mára ennyi lett. Mármint a Fidesz szerint. Mindazok ugyanis, akik nem Orbán vakhitű szavazói, ki lettek rekesztve. Mi lettünk a hazaárulók, a nemzetellenesek…


Hogy lehet, hogy reggelente Orbán nem köpi le magát a tükörben?

Az utóbbi 7 évben egyre inkább az a benyomásom, mintha visszafelé néznék egy filmet. Ebben a filmben azonban nem a törött váza lesz újra ép, és nem a halott ember támad fel, hanem a fejlődés és a történelem kereke fordul vissza.


Egymás közt…

A homokozóban három kisgyermek játszott önfeledten. Játszótéri barátság volt, alig 10 perce ismerték egymást. Nem messze tőlük, két külön padon egy hosszú szőke hajú nő, és egy szemüveges férfi ült. Miközben a telefonjukat babrálták, rá-rápillantottak a nevetgélő gyerekekre.


Miniszterelnök kerestetik!

Tanácsok a leendő magyar miniszterelnöknek vagy miniszterelnök asszonynak

1.) Légy tisztában vele, hogy életed legnagyobb megtiszteltetése ért Téged, ami nem adatik meg mindenkinek! Viselkedj hát ennek megfelelően! Mostantól, amíg ezen a poszton vagy, az országodért élj, és azt szolgáld! Nem hatalmat kaptál, hanem hatalmas feladatot és felelősséget.

2.) Légy tudatában annak, hogy bármit teszel, nyomot hagysz az ország történelmében! Cselekedj hát úgy, hogy arra büszke lehessen a nép! Rajtad múlik, hogy egy nagy fejezet, vagy egy rossz emlékű kis bekezdés leszel-e majd a történelemkönyvekben.

3.) Sose felejtsd el, honnan indultál! Ha a hatalom megváltoztat, érdemtelen vagy a feladatra. Mondj le!


Orbán Viktor zavaros látomása

Úgy tűnik, Orbán Viktor nyilvánosan is kihirdette zavaros látomását: ÚJ NÉP KELL! A jelenlegivel sok baj van. Tűnjön el mindenki, aki költséget jelent az államnak!

 


Soros György kiképzőtábora

– Jó napot kívánok! Ismerős Ön errefelé?
– Jó napot! Itt lakom már vagy 50 éve. Miben segíthetek?
– A kiképzőtábort keresem.


Megszólalt egy ügyész – „Orbán Viktor! Vádolom Önt hazaárulással, az ország kifosztásával…”

A dolog váratlan volt és teljesen spontán. Alig ötvenen jöhettünk össze aznap, ötven olyan ember, akinek végleg elege volt a jelenlegi rezsim működéséből. Ismeretlen ismerősök, nők és férfiak, 16-tól 80 évesig.


Heti két nő és egy gyermek halála még belefér a Fidesznek

Vasárnap délután a családi erőszak áldozataira emlékeztünk. Azokra a névtelen nőkre és gyerekekre, akiket az az ember bántalmazott és gyilkolt meg, akinek a világon a legjobban kellett volna védelmeznie őket.


Orbán megpróbált fotózkodni Trumppal – nagyon kínos vége lett

Ha elég türelmes és elszánt vagy, bárkivel sikerülhet egy közös képet készítened. Igaz, ez a fotó azért hagy némi kívánnivalót maga után, hiszen hazánk nagy vezetője – zsámoly híján – lábujjhegyen ágaskodva próbál rákerülni a csoportképre. Arcán egy szerelmes férfi bamba mosolyával néz Trumpra, akinek valószínűleg azóta sincs fogalma arról, ki a fene lehetett ez a hátához bogáncsként ragadó fickó ebben a ronda színű nyakkendőben.