Az 1. válasz: DVSZ – női jelölt – 365 napos program

A VÁLASZ-t, azaz a Változást Akaró Szavazók Pártját olyan választópolgárok alapították, akik úgy gondolják, nemcsak négyévenként elővett biodíszletként szeretnének részt venni az ország életében, hanem közvetlenül is bele akarnak szólni saját sorsukba, tenni akarnak azért, hogy országunk egy skandináv típusú jóléti állammá válhasson, s ugyanilyen aktivitásra ösztönzik a többi állampolgárt is.

A VÁLASZ Párt 2017. augusztus 27-én megtartott közgyűlésén az alábbi határozatokat hozta:

1.) Mivel a 2018-as választásnak az ország jövője szempontjából hatalmas tétje van, a demokratikus ellenzéki pártoknak el kell dönteni, képesek-e az ország érdekében átmeneti időre háttérbe szorítani egyéni – és pártérdekeiket. A jelenlegi rendszer leváltására csak akkor van lehetőség, ha azt tesszük, amit a szavazóink joggal elvárnak tőlünk, azaz egyesítjük erőinket a választás idejére, tudatosan törekszünk a kompromisszumokra, és közös egyéni és listás jelöltjeink együtt indulnak egy Demokratikus Választási Szövetség égisze alatt.
A VÁLASZ Közgyűlése határozatot hozott arról, hogy elküldi együttműködésre felhívó levelét a jelenleg bejegyzett 200 pártból minden olyannak, akiknek a céljai között szerepel a jelenlegi kormány leváltása, és egy új, humánusabb, demokratikus alapokon álló Magyar Köztársaság megteremtése.
A Szövetség szeptember 24-én, vasárnap 10 órakor tartja első találkozóját.

2.) A VÁLASZ Párt egyik fontos célkitűzése, hogy a nők nagyobb szerepet kapjanak a politikában és a közéletben, ezért a Közgyűlés úgy határozott, hogy – a jelenlegi pártok közül elsőként – egy nőt, Dr. Katona Andreát, a VÁLASZ Párt elnökét jelöli a miniszterelnöki posztra.
Katona Andrea megköszönte a bizalmat, és kifejtette, ennek a jelölésnek azért van nagy jelentősége, mert új dimenziót hoz a jelenleg többnyire férfiak által uralt politikai térbe. Ugyanakkor kijelentette, számára az a legfontosabb, hogy a miniszterelnöki posztra a Demokratikus Választási Szövetség által támogatott, legalkalmasabbnak tartott jelölt kerüljön, bárki lesz is az.

3.) A VÁLASZ Párt elkészítette 365 napos programját, mely azokat a feladatokat tartalmazza, melyekkel az új kormánynak az első évben mindenképpen szükséges aktívan foglalkoznia. A Közgyűlés határozatot hozott arról, hogy 2017. szeptember 15-ig ezt a programot közzéteszi, és nyilvános oldalain (Facebook, valaszpart.hu) társadalmi vitára bocsátja.

 

Információ kérhető az alábbi telefonszámon: +36 20 400 8880 (VÁLASZ Párt)

Internet: http://valaszpart.hu

E-mail: info@valaszpart.hu

Facebook oldal: VÁLASZ PÁRT

Facebook csoport : VÁLASZ-ra várva