Sokan felteszik a kérdést: miben leszünk mások? Sokan vádolnak: a Fidesz malmára hajtjuk a vizet, mert felszalámizzuk az ellenzéket. Mi nem így gondoljuk!


A keserűség és a hitetlenség mindennapjaink része lett. Ez baj! Ha nem hiszünk abban, hogy a rendszer leváltható, neki se menjünk. Nem ugrod át a szakadékot, ha előtte megtorpansz és gondolkodni kezdesz, miközben azt szajkózod, úgysem sikerülhet!
Akik itt vagyunk, nem a hatalom mámorát akarjuk, hanem azt, hogy élve ezzel a hatalommal olyanná alakítsuk az országot, amilyennek lennie kellene. Ahol nincsenek koldusok, éhező gyerekek, ahol nincs szégyellnivaló PISA-teszt eredmény, ahol nem rettegve kell bemenni a kórházba, attól félve, hogy nem jövünk ki élve egy sima mandulaműtét után. Ahol nem kell attól félni, hogy a véleményed kimondása miatt állástalan leszel. Egy olyan ország kell, amelyikre büszkék lehetünk és boldogan élhetünk, míg meg nem halunk, s amelyikben a gyermekeink, unokáink is boldogan élhetnek majd.
Pártot alapítanak a nyugdíjasok (Idős Demokraták Szövetsége), a fiatalok (Momentum) és mi, középkorúak is (VÁLASZ). Valóban baj ez? Ez csak akkor baj, ha az utolsó pillanatban nem fogjuk meg egymás kezét, és nem állunk egy emberként szemben az életünket megnyomorító hatalommal.

Mert győzni csak együtt tudunk. Szükség van az öregek bölcsességére, a fiatalok lendületére és a középkorúak erejére, tapasztalatára. Így vagyunk egy csapat!

Posted in: Egyéb.
Last Modified: szeptember 28, 2017

Leave a reply

required